čtvrtek 15. listopadu 2012

Křest knihy Fanoš Mikulecký: Prostý kvítek v bludišti travin


V úterý 4. 12. 2012 se v 18 hodin ve velkém sále knihovny uskuteční slavnostní křest knihy Fanoš Mikulecký: Prostý kvítek v bludišti travin, kterou z autorova literárního, dramatického a výtvarného díla k vydání připravil Jaroslav Čech.

Publikace vychází k letošnímu 100. výročí narození tohoto autora známých podlužáckých písní a představuje ho čtenářům poněkud netradičním způsobem – jako výtvarníka, spisovatele a dramatického tvůrce.

Obsahuje vzpomínky, ve kterých literárně zpracoval příběh svého života, a řadu povídek, inspirovaných převážně rodným Podlužím. Největším prostor je v knize věnován doposud nepublikovaným libretům Mikuleckého zpěvoher Cesta zarúbaná, Prechovský buřič  a Orfanus, z nichž pochází řada známých a oblíbených Mikuleckého písní. 

Publikaci doprovází také bohatá obrazová fotogalerie, zachycující život a dílo Fanoše Mikuleckého, ukázky z jeho výtvarné tvorby, vzpomínky pamětníků a bibliografie jeho děl.

Pořadem bude provázet Marta Ondrášková, vystoupí cimbálová muzika Břeclavan a další hosté, ukázku z dramatického díla F. Mikuleckého předvede Břeclavský ochotnický soubor DABARA.

Na slavnostním večeru si bude možné knihu, kterou vydává Městská knihovna Břeclav, nakoupit za zvýhodněnou cenu.

Žádné komentáře: