úterý 26. února 2013

Knihovna bude půjčovat i čtečku elektronických knih


Knihovna jde s dobou. V souvislosti se stále populárnější problematikou elektronických knih jsem se rozhodli nabídnout čtenářům, kteří se o tuto oblast zajímají, možnost zapůjčení čtečky elektronických knih. Jedná se o asi nejpopulárnější čtečku Kindle od firmy Amazon, kterou si čtenáři budou moci zapůjčit včetně pouzdra s LED lampičkou a také několika desítek nahraných volně šiřitelných titulů elektronických knih.
Čtečka se bude půjčovat po dobu jednoho měsíce, čtenářům, kteří vracejí knihy včas a jsou registrováni po dobu delší než jeden rok, zdarma, ostatním proti vratné záloze 1000,- Kč. Česká legislativa prozatím neumožňuje půjčovat knihy v elektronické podobě, proto Vám nemůžeme na čtečku nahrát jiné knihy, než ty, na  které se již autorské právo nevztahuje. Nicméně i tak věříme, že o tuto službu bude zájem a máme v plánu postupně pořídit další čtečky a propagovat tímto způsobem nové způsoby čtení. Doufáme, že proto ale nezanevřete na papírové knihy, protože v jistých ohledech je přece jen čtenářský požitek z nich nenahraditelný.
Zájemce při zápůjčce seznámíme s ovládáním čtečky (které je mimochodem velmi jednoduché) a předvedeme, jakým způsobem lze na čtečku nahrát i své vlastní tituly, jak se čtečka dobíjí, jak se dá zvětšit písmo atd. Čtečka se bude půjčovat ve studovně v prvním patře přístavby, aby se dostalo na co nejvíce zájemců, nebude se její zapůjčení dát prozatím prodloužit, ale můžete si ji zarezervovat podobně jako ostatní knihy.
S případnými dalšími otázkami se můžete obrátit na tel. 725 107 305, na mail cech@knihovna-bv.cz nebo se ptejte v komentářích pod článkem.

Jarek

Žádné komentáře: