čtvrtek 15. srpna 2013

Virtuální Univerzita třetího věku (VU3V)


Naše knihovna se zapojila do projektu Virtuální Univerzita třetího věku (VU3V) jehož garantem je Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity v Praze.  Seniorům z Břeclavi a okolí se tak skýtá možnost absolvovat tuto známou formu celoživotního vzdělávání bez nutnosti zajíždět do některého z krajských měst.  



Virtuální Univerzitu třetího věku mohou studovat osoby se statutem důchodce, invalidní důchodci bez rozdílu věku i osoby kategorie 50 + (nezaměstnaní). Podmínkou studia je vyplněná přihláška a zaplacený studijní poplatek, který pro tento podzimní (nultý) semestr činí 150,- Kč za celý semestr. Úvodní přednáška, která se bude konat v úterý 15. října 2013 v 15 hodin v malém sále knihovny bude volně přístupná.

Tématem nultého semestru je Astronomie, proběhnou celkem čtyři cca  1,5 hodinové přednášky v intervalu jedenkrát  za 14 dní. Účastníci budou sledovat přednášku vysokoškolského pedagoga v kolektivu přenosem z internetu na plátno, po každé přednášce pak vypracovávají kolektivní test.

Ukázka z lekce o astronomii:




Pro další semestry si témata volí senioři sami.  Semestry obsahují vždy 6 přednášek na zvolená témata:  Využití informačních technologií, Osobní finance, Pěstování a využití jedlých a léčivých hub, Čínská medicína v naší zahrádce, Lesnictví, Vývoj a historie české myslivosti, Dějiny oděvní kultury, Hudební nástroje, Michelangelo Buonarroti, a řada dalších. Po absolvování 6 kurzů – neomezeně časově – má senior nárok na promoci v aule ČZU v Praze

Další informace lze získat na stránkách www.e-senior.cz nebo u Mgr. Jaroslava Čecha, který bude celé studium Univerzity třetího věku v břeclavské knihovně organizačně zajišťovat – tel. č. 725 107 305 nebo e-mail cech@knihovna-bv.cz. Přihlášky bude možné si vyzvednout, vyplnit a odevzdat na všech odděleních a pobočkách břeclavské knihovny.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Úžasná aktualita

Anonymní řekl(a)...

Už ty stráky konečně upravte