pátek 16. září 2016

Kniha (Jiho)východní Asie – Můj šálek čaje

Městská knihovna Břeclav se spolupodílí na vydání knihy Zdeňka Chmelky s názvem (Jiho)východní Asie – Můj šálek čaje aneb Čínský jazyk a rýže – můj denní chléb s podtitulem Zážitky a postřehy českého studenta z dlouhodobého studijního pobytu v Číně.




„Nechte se od Zdeňka Chmelky pozvat do země, která je pro nás stále v mnohém tajemná a nepochopitelná. Poodhalte společně s ním tamní zvláštnosti, navštivte čínský venkov, slavné chrámy i rušné ulice přelidněných velkoměst. Přečtěte si o výuce bojových umění, pestré kuchyni i stavbách z ledu. Zajímavých témat je opravdu mnoho a rozhodně stojí za to se s nimi blíže seznámit. Tím spíše, když autor popisuje zejména věci, které sám zažil nebo viděl na vlastní oči a nespoléhá se jen na opisování suchých faktů z encyklopedií. O to je tato knížka pro čtenáře cennější.“

Bc. Michal Šupálek, šéfredaktor Břeclavského deník


Kniha „(Jiho)východní Asie – můj šálek čaje aneb Čínský jazyk a rýže – můj denní chléb“ vyjde počátkem měsíce října 2016. Jelikož autor předpokládá, že o publikaci bude značný zájem, nabízí tímto čtenářům možnost, jak si knihu již předem rezervovat. Zájemci nechť, prosím, píší na e-mailovou adresu mujsalekcaje2016@gmail.com.

Barevná kniha s 224 stranami bude k dispozici za 320 Kč. Obyvatelé Břeclavi a jejího blízkého okolí se pak mohou zúčastnit křtu, který bude probíhat v prostorách břeclavské synagogy a jenž bude spojen s besedou o Číně, kulturním programem v podobě mini koncertu na tradiční čínský hudební nástroj a prodejem knihy s autogramiádou. Při této akci se vstupem zdarma bude možno pořídit knihu se slevou za 300 Kč. Navíc, tři vylosovaní účastníci obdrží čerstvě vydanou publikaci zcela zdarma. Předpokládaný termín a čas křtu: pátek 14. října v 17.00 hodin. Autor se těší na všechny příchozí hosty! Změna programu vyhrazena.


Zdeněk Chmelka v koedici s Městskou knihovnou Břeclav, příspěvkovou organizací, Břeclav, 2016, ISBN 978-80-905381-2-2, 224 str. (barevně). Kniha byla vydána za finanční spoluúčasti Města Břeclav. Cena: 320 Kč osobně / 390 Kč poštou; kontakt: mujsalekcaje2016@gmail.com

Žádné komentáře: