středa 21. října 2009

Ohlédnutí za výstavou

Máme za sebou polovinu října a tak se můžu již s klidem v duši ohlédnout za výstavou největšího leporela na světě s názvem Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí, jehož autorkou je česká ilustrátorka a spisovatelka Lucie Seifertová.

O tom, že expozice sklidila v knihovně úspěch, nasvědčují i počty lidí, které ji zhlédly. Během 3 týdnů jsme přivítali celkem 1.140 návštěvníků, z toho 939 žáků v rámci třídních exkurzí. A nejednalo se jen o žáky  břeclavských škol, ale i ze škol z širokého okolí. Nejdelší cestu k nám vážili žáci ze Základní školy v Dolních Dunajovicích.

Abych nezapomněla, souběžně s výstavou probíhala v naší knihovně i soutěž pro děti, které mohly vyhrát jednu z pěti knih od Lucie Seifertové. Jelikož víme, že „statistika nuda je, má však cenné údaje“, dovoluji si přidat několik čísel. Soutěže se zúčastnilo celkem 529 dětí, z toho 355 odpovědí bylo zcela správných, u 120 dítek se vyskytly 1 až 2 chyby a jen 53 soutěžících se zřejmě rozhodlo odpovídat na zcela jiné otázky než bylo třeba. Po besedě, kterou jsme zorganizovali pro žáky 3. tříd břeclavských ZŠ v pátek 9. října, vylosovala sama autorka leporela 5 výherců, kterým následně věnovala do knih také autogram s věnováním.

Ráda se s Vámi nyní podělím o jména všech pěti výherců:

1. místo - Šárka Benčová, Moravská Nová Ves
2. místo - Bára Šanderová, Břeclav
3. místo - Libor Juřena, Přítluky
4. místo - Ondřej Kratochvíl, Břeclav
5. místo - Radim Grúň, Břeclav

Všem výhercům srdečně gratuluji a ráda bych na závěr přidala přání, aby se se stejným zájmem veřejnosti setkaly i další výstavy, které naše knihovna v budoucnu uspořádá.

No a tak zazvonil zvonec a výstavy leporela i soutěže je konec…

Lidka P.




1 komentář:

Městská knihovna Břeclav řekl(a)...

No a já bych zase chtěl Lidušce touto cestou veřejně poděkovat za tu spoustu práce, kterou s přípravou a zajištěním celé výstavy i soutěže měla. Díky za všechny spokojené návštěvníky.

Jarek