úterý 26. října 2010

Ema a čarovná kniha

Jako dozvuk Týdne s břeclavskou knihovnou navštívila v úterý 19. října 2010 naši knihovnu autorka knih pro děti Petra Braunová, aby představila žákům nižších stupňů břeclavských základních škol své nové dílo Ema a čarovná kniha.

Jde o pohádkový příběh o desetileté dívce, která se liší od ostatních vrstevnic třeba tím, že kolem sebe vidí poletovat víly... Je to také napínavý příběh o touze po neznámu a o tom, jak strašně bolí ztráta iluzí...

Břeclavští kluci i holky mohli s Emou nahlédnout do města s velkým „M“, navštívit lunapark a nakonec se pokusit se uniknout z města zpátky do Emina světa.

Po působivém autorském čtení se na autorku sesypala řada všetečných otázek. Děti se nedozvěděly odpověď pouze na jedinou z nich - Jak to s Emou nakonec dopadne? Zájemci to mohou samozřejmě zjistit v knize samotné, dá se sehnat v každém dobrém knihkupectví a zanedlouho i v naší knihovně.

Na dětském oddělení či pobočkách knihovny si lze vypůjčit i další knihy Petry Braunové, určené pro čtenáře mladšího i staršího školního věku.

Zde je pár ukázek fotografií z besedy, zbylé si lze prohlédnout ve fotogalerii knihovny, případně na rajčeti.






Tato akce byla podpořena grantem MK ČR z dotačního titulu Knihovna 21. století.
 
Jarka + Lidka

Žádné komentáře: