pondělí 27. června 2011

Akademie nejen pro seniory

 
Svaz důchodců ČR, o.s. MO Břeclav, Stromořadní 5, Břeclav, Jihomoravská komunitní nadace a Městská knihovna Břeclav pořádá od 13. září 2011 do 13. prosince 2011 akci Akademie nejen pro seniory.

Je obecně známo, že odchod z aktivního života do starobního důchodu znamená pro člověka určitou ztrátu sociálních a společenských kontaktů. Přitom mezi seniory je mnoho odborníků, kteří mají zkušenosti a vazby na svá minulá pracoviště a mnoho těch, kteří chtějí být rovnoprávnými partnery při řešení nejrůznějších problémů v oblasti komunální politiky.

Našim projektem chceme přispět k tomu, aby senioři zůstali součástí občanského života. Dovolte seznámit vás s cyklem poutavých přednášek, které budou určeny členům seniorských organizací i široké občanské veřejnosti v Břeclavi. Nabízíme různá témata: finanční minimum, právnické minimum, zdravotní minimum, společenské chování, trénování paměti, historie místní a blízkého okolí, sportovní historie, počítačová technika a další. V případě zájmu lze uspořádat i studijní výlet týkající se přednášené tématiky. Přednášet budou odborní lektoři.

Věříme, že společná setkávání seniorů s veřejností pomůže odstraňovat společenské bariéry. Chceme pořádáním atraktivního cyklu zvýšit společenskou prestiž seniorů a přispět tak k řešení mnohých letitých břeclavských problémů.

Zahájení "Akademie" je 13. září 2011, následně bude probíhat v týdenních intervalech vždy v úterý až do 13.  prosince 2011. Celkem se bude konat 14 přednášek vždy od 15 hod. do 18 hod. v přednáškových sálech Městské knihovny Břeclav. Finanční příspěvek účastníka na celý přednáškový cyklus je 250, -Kč. Platba bude provedena při zahájení "Akademie" Případné dotazy vám zodpoví na tel. 606555 824 - Lhotská Jiřina a na tel. 737 920 684 - Krátký Jan.

Žádné komentáře: