čtvrtek 11. března 2010

Americká divočina s manžely Špillarovými

Cestovatelská dvojice manželů Špillarových, jejíž vyprávění o Africe se v loňském roce setkalo v naší knihovně s velkým ohlasem, přijede do Břeclavi znovu, tentokrát aby zájemcům představila svou velkou okružní cestu po severoamerických národních parcích. Beseda pořádaná v rámci Března - měsíce čtenářů nese název Severní Amerika – v zajetí divočiny.
Ve velmi zajímavé přednášce spojené s promítáním diapozitivů přiblíží cestovatelé své putovaní přes známé americké národní parky hor Sierra Nevady a Kaskádového pohoří až do národního parku North Cascades na kanadské hranici.

Na své cestě Špillarovi nemohli pochopitelně vynechat nejstarší americký národní park Yellowstone s jeho pozoruhodnými projevy geotermální energie a vulkanické činnosti. Na cestě směrem zpátky k jihu pak navštívili mj. naleziště s úžasnými doklady existence prehistorických veleještěrů v severozápadním cípu státu Colorado.

Jejich poslední zastávkou byl stát Utah se svými úžasnými rudými skalami, pohádkovými skalními mosty, hlubokými kaňony a soutěskami, nádhernými přírodními parky. Beseda se uskuteční ve středu 24. března v 18 hodin ve velkém sále Městské knihovny Břeclav na ul. Národních hrdinů 9.
Ukázky opravdu úchvatných fotografií (nejen) americké divočiny si můžete prohlédnout na stránkách manželů Špillarových Gallery 3A.

Jarek

Žádné komentáře: