úterý 30. března 2010

Pátá Noc s Andersenem v poštorenské knihovně

Ve dnech 26. – 27. března 2010 proběhl další ročník celostátní knihovnické akce Noc s Andersenem, k nněmuž se připojila i poštorenská knihovna. Tentokrát se jí účastnily děti ze všech částí Břeclavi a dokonce se k nám připojily i děti z Valtic.
Celý večer byl tentokrát věnován knihám Pavla Šruta, jak jeho poezii, tak knize Lichožrouti,  jejíž první díl se četl této noci po celé republice. Autor knihovnám dokonce zapůjčil ke čtení i první kapitolu z připravovaného 2. dílu.

Kdo že jsou to Lichožrouti? Tyto bytosti jsou vlastně ponožkožrouti, kteří můžou za to, že se Vám doma ztrácejí ponožky. V průběhu celého večera jsme hráli hry, soutěžili o nejšikovnější Lichožrouty, luštili křížovky, hádali hádanky. Nejvíce se dětem líbila hra Bingo. Účastníci spaní v knihovně si také vyrobily vlastního lidožrouta. Během noci jsme se zúčastnili internetové soutěže k Noci s Andersenem a ve třetím kole jsme byli velice úspěšní a pro poštorenskou knihovnu jsme vyhráli společenskou hru Trivial Pursuit.

Všichni si zatančili a neminula nás ani malá módní přehlídka nočních úborů. Po velkém přemlouvání došlo i na spaní. S občerstvením pro všechny spáče nám pomohla firma Racio a pekařství Křížák, které dětem napeklo koláčky ke snídani. Každý spáč dostal originální záložku s ilustrací Jiřího Fixla a sladkou odměnu. Děti si domů odnesly vlastní Lichožrouty a tak se i ve svých domovech mohou těšit na ztracené a okousané ponožky.

Soňa + Vlaďka



Žádné komentáře: