úterý 2. března 2010

Výstava o rakouské sluneční architektuře

V současnosti se i v ČR díky akci „Zelená úsporám“ zvedá zájem o nízkoenergetické a pasivní domy. Ve srovnání se sousedním Rakouskem a Německem je však povědomost veřejnosti o této problematice stále nízká a přetrvávají zde různé zkreslené představy a omyly.
Také proto bude v břeclavské knihovně v pátek 19. března 2010 v 17 hod vernisáží zahájena výstava Rakouská sluneční architektura – nízkoenergetické a pasivní domy architektů Reinberga a Treberspurga. Výstava v malém sále knihovny potrvá do pátku 4. dubna 2010 s otevírací dobou od pondělí do pátku od 9 do 16, po domluvě až do 18 hod.

Profesor architekt Martin Treberspurg je mezinárodně uznávaným odborníkem na ekologické stavby, za které dostal v roce 1999 světovou cenu za architekturu na kongresu UIA v Pekingu. Architekt Georg Reinberg je znám i v ČR za svůj návrh školicího střediska ekologické poradny Veronica v Hostětíně.

 Výstava umožňuje odborníkům, ale především laické veřejnosti, seznámit se s realizovanými stavbami a přesvědčit se, že i energeticky úsporné domy mohou být krásné a elegantní.Pro bližší představu můžete již nyní navštívit stránky pánů architektů a jejich kanceláří www.reinberg.net a www.treberspurg.com.

Jarek

Žádné komentáře: