čtvrtek 15. listopadu 2012

Výstava zimních kreseb Milana Kocmánka


V pátek 30. listopadu v 18 hodin se bude v malém sále knihovny konat vernisáž výstavy kreslených vtipů Milana Kocmánka se zimní a vánoční tematikou.
Na vernisáži vystoupí cimbálová muzika Hudci a bude zde možné si zakoupit a nechat podepsat poslední vydanou Kocmánkovu knihu Tak my tady žijem.
Výstavu si budou zájemci následně moci prohlédnout ve vstupních prostorách knihovny až do konce tohoto roku.



 Milan Kocmánek (*1964) je rodákem z Moravských Budějovic, po ukončení Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně žije s rodinou a pracuje jako učitel v Lanžhotě. Svému koníčku - kreslenému humoru - se intenzivně věnuje asi od roku 1990.
Kreslířskou "kariéru" odstartoval ve vizovickém nakladatelství TRNKY-BRNKY, pod jehož hlavičkou vydal své první knihy kresleného humoru. Zhruba stejnou dobu publikuje pravidelně v regionálním týdeníku NOVÝ ŽIVOT, jeho kresby můžete znát mimo jiné např. z časopisů SPORTOVNÍ RYBÁŘ, VYŠKEŘÁK nebo z profesního Týdeníku ŠKOLSTVÍ.
Vtipy v posledně jmenované publikaci vznikají ve spolupráci s kolegou - učitelem Leopoldem Králíkem, a také tyto kresby už se dočkaly několika souborných vydání.
Milan Kocmánek je autorem nebo spoluautorem několika kalendářů, věnuje si i knižní ilustraci, své práce často prezentuje na výstavách.



Knižní a souborné publikace:

NĚCO NA ZAHŘÁTÍ (TRNKY-BRNKY, Vizovice 1994)

ZAS JAK PUMA (TRNKY-BRNKY, Vizovice 1997)

VYVALTE DUDY!(TRNKY-BRNKY, Vizovice 2000)

POD PLNOU PAROU VPŘED! (TRNKY-BRNKY, Vizovice 2003)

VONÁSEK K TABULI! (spoluautor L. Králík, Praha 1995 - 2011)

VE VÍNĚ JE SRANDA (CARPE DIEM, Brumovice 2007)

SRANDA Z LESŮ, VOD A STRÁNÍ (CARPE DIEM, Brumovice 2009)

A TAK MY TADY ŽIJEM (CARPE DIEM, Brumovice 2012) 


Knižní ilustrace:

CHODSKÉ POHÁDKY (CARPE DIEM, Brumovice 2005)

CHODSKÉ POHÁDKY 2 (CARPE DIEM, Brumovice 2009) 


Žádné komentáře: