středa 26. února 2014

Festival ProTibet 2014 v Břeclavi

Hned v prvním březnovém týdnu v břeclavské knihovně začíná Festival ProTibet 2014. Festival bude zahájen v pondělí 3. března v 18 hodin v malém sále knihovny promítáním celovečerního filmu Hledání, který je prvním filmem natočeným tibetským režisérem v Tibetu.

Rozhovor s režisérem filmu Hledání

V úterý 4. března v 17 hodin začíná ve velkém sále přednáška o Tibetu s Janou Neborákovou Tibet – mýty a realita. Slovem i obrazem se zde setkáte s krásou východního Tibetu a Ladaku a seznámíte s kulturou, zvyky a běžným životem místních obyvatel.  Jana Neboráková je ředitelkou neziskové organizace MOST, každoročně jezdí do indických Himálají a na podzim 2013 navštívila také Tibet. Po skončení besedy bude promítnut středometrážní film Poselství Tibeťanů II. - Tantrismus.

Abychom festival letos zpestřili, domluvili jsme na spolupráci s kavárnou a čajovnou Jantar  www.kavarnajantar.cz, v jejíchž prostorách bude festival pokračovat  ve středu 5. března  v 18 hodin promítání celovečerního filmu Slova mého dokonalého učitele. 

Trailer k filmu Slova mého dokonalého učitele

Festival ukončí ve čtvrtek 6. března v 18 hodin v čajovně promítání celovečerního filmu Tiché svaté kameny. V prostorách čajovny se připravuje také doprovodný program beseda s cestovatelem do Himalájí nebo setkání s muzikanty, kteří hrají na tibetské mísy a jiné východní nástroje.

                                                      Trailer k filmu Tiché svaté kameny

Podrobný program naleznete také přímo na stránkách festivalu.


Žádné komentáře: