úterý 30. září 2014

Free Film Fest – Život bez hranic

V rámci Týdne knihoven připravila břeclavská knihovna pro své čtenáře i ostatní zájemce filmový festival nekomerčních snímků nazvaný Free Film Fest – Život bez hranic. Začátek promítání bude vždy v 18 hodin v malém sále knihovny. Zhlédnout můžete snímky v německém jazyce s českými titulky promítané v rámci festivalu Jeden svět. 


V pondělí 6. října to bude německá komedie ALMANYA – Vítejte v Německu o turecké rodině usazené po několik generací v Německu, která je celovečerním debutem režisérky Yasemin Samdereliové.



V úterý 7. října rakouský dokument ILEGÁLNÍ MÁMA, příběh tří žen, které se vydaly hledat práci a štěstí do Rakouska a Itálie.


Ve středu 8. října německé drama SOLINO od známého režiséra tureckého původu Fatiha Akina stavějící na kontrastu půvabného italského venkova a průmyslového Německa.

A konečně ve čtvrtek 9. října KREV V MOBILECH dánsko–německý dokument režiséra Frank Piasecki Poulsena, který představuje každodenní realitu v Kongu, kde se těží vzácné nerosty pro výrobu mobilních telefonů, jejíž smutnou součástí je dětská práce, prostituce nezletilých dívek, smrt zavalením i přestřelky mezi členy místních gangů.



Na všechna filmová představení je vstup volný.

Žádné komentáře: