úterý 11. listopadu 2014

Příběh neobyčejné energie Františka Krauseho



Ve spolupráci s Českou televizí přináší Skupina ČEZ cyklus osmi různorodých dokumentárních filmů, které představují příběhy neobyčejného nadšení, obětavosti, nasazení, pochopení a energie. Díky nim budete mít možnost poznat lidi, pro které je radost druhých na prvním místě. Příběhy neobyčejné energie můžete vidět od 8. do 30 listopadu vždy v sobotu a neděli od 18.15 na ČT2. Každý příběh můžete podpořit v SMS hlasování, ze kterého vzejdou tři nejúspěšnější. Ty následně finančně odmění Nadace ČEZ.

Jedním z účastníků soutěže je i dlouholetý čtenář naší knihovny FRANTIŠEK KRAUSE.

„Na ptácích se mi líbí, že nemají lidské vlastnosti," říká František Krause. Třicet let již vyrábí a instaluje v lesích kolem Břeclavi ptačí budky. Za svůj život už jich zde umístil více než 1800, celkem pak v českých lesích visí na 2000 jeho příbytků pro ptactvo. Dokument František svého druhu se nezaměřuje pouze na přínos napomáhající rozmnožování ptáků, ale také na symbiózu člověka a přírody. Film by se chtěl pokusit zpřítomnit nejen samotnou činnost Františka Krauseho, ale také antropologicko-filozofický rozměr jeho života, pohybující se na hranici mezi člověkem a ptákem, nebem a zemí.Více na www.pribehyenergie.cz.

Podpořte Františkovo třicetileté odhodlání zasláním SMS ve tvaru ENERGIE 4 na čísle 906 11 09. Hlasovat můžete od 8. listopadu do 6. prosince 2014. Cena SMS je 9 Kč. Technicky zajišťuje ATS Praha, www.atspraha.cz.

Dokument František svého druhu můžete vidět už 16. listopadu 2014 v 18.15 na ČT2.





Žádné komentáře: