čtvrtek 26. března 2015

FFF – Free Film Fest

Po zkušebním nultém ročníku, který měl loni na podzim velký úspěch, jsme se rozhodli na přelomu března a dubna znovu uspořádat filmový festival FFF – Free Film Fest. K vidění budou  filmy zapůjčené z Goethe Institutu a z festivalu Jeden svět. Promítat se bude v malém sále vždy od 18 hodin. Všechny filmy jsou v originálním znění s českými titulky. Vstup volný.


V pondělí 30. března se můžete těšit na film Na stupních vítězů, citlivé, formálně vytříbené a místy úsměvné portréty představující pět atletů, kteří se ve skromných podmínkách připravují na 18. Mezinárodní seniorské mistrovství světa ve finské Lahti. Snímek nám ukazuje, kolik zdravého ducha, svěží mysli a obdivuhodné kondice je možné uchovat ve starém těle.



V úterý 31. března je pro Vás připraven film Kámoš, příběh o přátelství, lásce a slávě,  vyprávění o čtyřiadvacetiletém Kristofferovi, který se živí instalováním billboardů, ale hrou osudu se z něj stane televizní hvězda…


Ve středu 1. dubna bude k vidění německý dokumentární film Všichni spolu o základní škole v Berg Fidelu, čtvrti německého Münsteru, kde se spolu čtyři roky vzdělávají děti bez rozdílu věku, rasy nebo handicapu.



Festival bude zakončen ve čtvrtek 2. dubna německým filmem Za hranicí ticha, nominovaným na Oscara, který vypráví příběh Lary, která celý život žije se svými hluchoněmými rodiči, kterým pomáhá vyřizovat každodenní starosti. Lara nachází lásku k hudbě, které by se chtěla věnovat, chtěla by mít přátele, se kterými by chodila na večeře, chtěla by žít svůj život. A proto se musí rozhodnout, co dál…

Žádné komentáře: