pondělí 8. června 2015

Spouštíme půjčování elektronických knih

Jak už jsme dříve avizovali, od června spouští knihovna pilotní provoz půjčování elektronických knih ze současné produkce, včetně bestselerů např. od Jo Nesba, J. K. Rowlingové nebo Kateřiny Tučkové. E-knihy jsou dostupné z katalogu knihovny Carmen, služba je registrovaným čtenářům poskytována zdarma. E-knihy lze číst na čtečkách eReading.cz, telefonech a tabletech s operačním systémem Android a iOS nebo na PC.
Délka výpůjčky je 21 dní, po uplynutí této doby se e-kniha automaticky znepřístupní. Nevztahuje se na ní proto pokuta z prodlení, výpůjčka sama zmizí z vašeho zařízení. Aby si službu mohlo vyzkoušet co možná nejvíce čtenářů, je prozatím možné si zároveň vypůjčit maximálně dva tituly zároveň.

Těm, kteří s e-knihami teprve začínají, nabízí knihovna možnost si vypůjčit i čtečku eReading, která jim umožní snadnou realizaci elektronických výpůjček. Podrobný návod naleznete brzy zde, pro zájemce z řad začátečníků uspořádáme také dva praktické semináře Seznamte se s e-knihami, které se uskuteční v úterý 16. června v 18 hodin a ve středu 17. června v 15 hodin v malém sále knihovny.


Žádné komentáře: