pátek 3. března 2017

Validace mojeID v knihovně


Validaci mojeID můžete získat nyní také v naší knihovně, a to v dospělém oddělení naučné literatury (přízemí). Místo je označeno logem mojeID.




Validace je nejvyšším stupněm ověření účtu mojeID. Cílem validace je jednoznačné ověření totožnosti uživatele mojeID. Takto ověřený účet pak může fungovat jako „občanský průkaz“ ve světě internetu.

MojeID je bezplatná služba, která poskytuje možnost centrálně spravovat svoji internetovou identitu.  Díky službě mojeID se můžete přihlašovat k velkému počtu webů bez nutnosti registrace. Bude vám stačit jediné jméno a heslo, pod kterým se přihlásíte na oblíbené webové stránky z kteréhokoliv počítače nebo mobilního zařízení. Navíc vaše údaje jsou bezpečně chráněny a např. vaše telefonní číslo nebude zneužíváno k nevyžádaným telefonním nabídkám tak jako se vám to stávalo doposud.

Žádost o validaci si vytiskněte ze stránek moje ID. Vždy je nutné překontrolovat, zda souhlasí údaje v žádosti s údaji v dokladu totožnosti (občanský průkaz, u cizinců doklad o trvalém pobytu apod.)). Proces ověření e-mailové adresy a telefonního čísla a následné vytištění žádosti o validaci můžete provést i na veřejném počítači v naší knihovně.

Validace provádíme zdarma.

S žádostí o validaci a dokladem totožnosti se dostavte na validační místo (cizinci kromě pasu i s potvrzením o trvalém bydlišti na území ČR).

Provozní doba validačního místa: pondělí až pátek, 12.00 – 18.00 nebo po tel. domluvě na tel. 519 324 332.

Na našem validačním místě provádíme POUZE validace fyzických osob.

Více informací najdete na stránkách www.mojeID.cz.

Žádné komentáře: