čtvrtek 17. února 2011

Malovaná říkadla

Knihovna pořádá ve spolupráci s břeclavskou fotografkou Dagmar Benešovou výtvarnou soutěž Malovaná říkadla, která bude probíhat na dětském oddělení a všech pobočkách knihovny od 1. února do 31. března 2011. Je určena jak dětem z břeclavských MŠ a ZŠ, tak i žákům ZUŠ.
Děti budou mít za úkol namalovat či nakreslit jakoukoliv technikou a v libovolném formátu ilustraci s vepsaným říkadlem v lidovém nářečím pocházejícím z Moravy. Obrázky by měly mít nádech starých časů, neboť jedním z cílů soutěže je připomenout dětem stará říkadla, která možná znají od svých prababiček, a zachovat tak jejich povědomí o lidové tradici.
Děti i učitelé mohou využít připravených dětských knih z fondu břeclavské knihovny nebo se inspirovat fotogalerií na stránkách D. Benešové http://www.hermifoto.cz/.
Zájemci mohou také navštívit výstavu fotografií O lidových tradicích a dětech, která do konce února probíhá na břeclavské poliklinice. Podrobnější informace o soutěži lze získat na stránkách knihovny nebo na http://www.hermifoto.cz/.

Žádné komentáře: