pondělí 20. června 2011

Kniha na prázdniny - doporučuje oddělení pro dospělé čtenáře

Na dovolenou s knihou? Pokud se chcete pojistit, že prožijete příjemnou dovolenou i pokud Vám jí polovina proprší, a jste dívka kolem dvacítky, které nevadí kniha v ruce, sáhněte po některém dílu z upíří ságy Krevní pouta od Tanyi Huffové. Napínavé příběhy jsou propojeny postavami detektivky Vicki Nelsonové a prastarého upíra Henryho Fitzroye. Nebo zkuste některý díl knižní série Školy noci od rodiny Castových. Její hlavní hrdinka Zoey je obyčejná šestnáctiletá holka z předměstí, ovšem jen do té doby než se stane upírkou. Musí nastoupit do Školy noci, internátního ústav pro upíří mláďata. Zoey se brzy se ocitá ve vleku hrůzných událostí, které mohou vyústit ve válku upírů s lidmi… Kromě dobré a napínavé četby Vás tyto knihy zcela jistě zbaví strachu z upírů.

Pokud je Vám o nějaký ten rok více a chcete si opravdu odpočinout od stresu, není nad dílka Ivanky Deváté, které mají jen jednu chybu - jsou útlé a na moc dlouho Vám nevydrží.

Pro pány bychom mohli doporučit kterékoliv sci-fi od Miroslava Žambocha, a pokud je zajímá spíše realita, pak díla Leo Kesslera nebo Svena Hassela. Nemůžete se zmýlit, všechny tituly jsou stejně dobré.

A pro všechny, kteří cestují za hranice všedních dnů, máme připraveny mapy a cestovní průvodce nejen po celé Evropě, ale i po ostatních světadílech vyjma Arktidy a Antarktidy.

KRISTA + LUCKA + MAGDA

A ještě jeden speciální tip pro dámy - pokud byste si rády vyrazily na jih Francie a letos Vám to nevyšlo, vyzkoušejte knihu břeclavské rodačky Táni Kubátové Počkej až za Lyon, je to pohodová prázdninová knížka, která se velmi dobře čte.


NAĎA

Žádné komentáře: