úterý 17. února 2015

Festival ProTibet 2015 - film Good Bye Tibet


Ve čtvrtek 5. března v 18 hodin v malém sále festival ProTibet 2015 v břeclavské knihovně zakončíme promítáním filmu Marie Blumencron Good Bye Tibet (2010).


Horský průsmyk na hranicích mezi Tibetem a Nepálem je pro tisíce tibetských uprchlíků brána ke svobodě. Film Good Bye Tibet je příběhem Kelsanga Jigmeho, legendě mezi tibetskými převaděči, který pomohl mnoha tibetských uprchlíkům překročit zrádný horský průsmyk.

.

A také je to příběh šestí dětí, které rodiče před mnoha lety poslali za svobodou a sami zůstali v Tibetu. Je to příběh o vězení a utrpení – a o lásce, která přesahuje i vysoké hory. A konečně je to také příběh o vztazích, který se vytvářel celou dobu, co byli spolu – dětí, jejich matek, Kelsanga a dalších převaděčů a také autorky filmu. Ukazuje, jak se v osudu zrcadlí sny, naděje a síla lidí, kultury a náboženství.

Trailer k filmu ke zhlédnutí na Youtube:


Všechny filmy jsou v originálním znění s českým titulky. Vstupné je dobrovolné, veškerý výtěžek festivalu je odveden na podporu tibetských dětí, prostory, techniku, organizační zajištění poskytuje knihovna zdarma.

Žádné komentáře: