pátek 2. října 2015

Týden knihoven s břeclavskou knihovnou

I letos probíhá v prvním říjnovém týdnu v České republice celostátní akce Týden knihoven. Břeclavská knihovna si pro Vás při této příležitosti připravila několik akcí:

V pondělí 5. října bude ve všech provozech platit čtenářská amnestie, tj. možnost vrátit výpůjčky bez poplatků z prodlení, na pobočce ve Staré Břeclavi bude amnestie v úterý 6. října.

V čítárně a ve studovně spouštíme přístup do databází CONZULTA – jedná se o databázi právnických informací, vzorů smluv apod., pro čtenáře knihovny ZDARMA. V Týdnu knihoven bude také umožněn čtenářům bezplatný přístup do databáze České tiskové kanceláře.

V úterý 6. října  proběhne  v malém sále od 16 hod. praktický workshop Jak na e–výpůjčky s návodem jak si půjčit e–knihy od firmy eReading, které knihovna nabízí ve svém katalogu.

Od 18 hod. se pak ve velkém sále koná historická přednáška Miroslava Geršice Břeclav a kníže Josef Václav Lorenc z Lichtenštejna

Pátek 9. října bude v knihovně patřit dětem – v dětském oddělení bude  od 15 hod. probíhat  Kino v knihovně – pásmo pohádek pro děti na 16 mm promítačce a na pobočce v Poštorné se od 16:30 uskuteční představení Loutkového divadla Radost pro děti O princezně Máně.

V dětském oddělení bude po celý týden probíhat  od 13 do 18 hod. výtvarná soutěž pro děti Podzimní jablko o nejkrásnější malované jablíčko.

Ve vstupních prostorách knihovny bude po celý měsíc probíhat  výstava Portréty stáří – Richard Bouda – jde o výstavu fotografií klientů o.p.s.  Domovinka Němčičky z prostředí, ve kterém prožívali své osudy a které je jim blízké.

Přehledný seznam akci najdete na tomto odkazu:

Těšíme se na Vás

Vaši knihovníci

Žádné komentáře: